Kljub slabim vremenskim napovedim se nas je štiri optimistov odločilo oditi v Paklenico. Zadeli smo v polno – sonce, 20 stopinj. Do torka je rečeno lepo vreme. Škoda, da nismo odšli vsi, ki smo sprva imeli namen. Tabor bi 100% uspel. Nastanili smo se v apartmajih, kjer imamo celotno hišo za sebe (lastniki so pobegnili v Zagreb na varno). Danes smo slučajno zlezli naslednje smeri:
1. Oča + Sloki (Ča je od Draga je od Draga VII+. 120 m Ezelponerji)
2. Figo + Jožica (Ča je od Draga je od Draga VII+. 120 m in Gospodar kiše VII-. 120 m)
Dodajamo še sliko, druge sledijo. Oča je skuhal najboljše špagete danes!!!!!!!!!!!
Figo je priložil/-a sliko:
Po divji noči, smo zjutraj vseeno zaplezali v Šaleško ter nadaljevali Brid za veliki čekič. Sloki in Oča sta po prvi smeri raje sestopla po Danaji (noč je bila vseeno prehuda za njiju).
Figo je priložil/-a sliko:
Alo!
No, še jaz..
Začetek - v sredo sem bil malo presenečen na sestanku na ferajnu, ko ni bilo nekega interesa za Paklo.. več je bilo zainteresiranih za Vipavske osmice - al kaj že - boste kaj napisali, kajneda?
Torej, štartali smo v čet pop, takoj izza tunela Rokec je butnila v nas pakleniška buraj - omejitev kao 40 km/h. Smo imeli več sreče kot en avto Kozjačanov dan prej - AC so zaprli - in so se morali voziti precej naokrog - cca 7 ur.. kot v starih dobrih časih..
Tokrat smo se nastanili v enh drugih apartmajih - velika zelena bajta tik poleg campa Aniča kuk - he, če bi bili v kempu bi vas lahko z balkona gledal, kakšne vzganjate..
Da ne dolgovlačim - v pet sva s Sandijem želela v Circus - pa je bila kljub temu, da sva bila na parkingu 3! avto - že ena naveza pred nama! Svašta.. Ker gužve nisva marala sva šla drugam.. Dreaming the lost friend.. vse ok, dokler nisem "slučajno" jaz kot prvi plezal ta težko zajedo (beri - malo se mi je zdelo brez veze štantat že po 15 m - pa sem šel naprej..). Rezime - A0, namesto vplezavanja.. No, ker je bil dan še mlad sva v stupu splezala še dobor staro Karabore.. Sem jo plezal že oh ho ho časa nazaj, z Vladotom, in je bilo lepo obujati spomine.. Še posebej se mi zdi fajn v Pakli, ko v dobrih starih smereh srečaš še kakšen star, rjav klin, pa kako leseno kajlo.. tudi v Karabore se še kaj takšnega najde.. živ dokaz, da je Pakla stara milijon let - in da se je že tedaj plezalo..
V sob sva si rekla - dobro, pa greva danes v Circus. Spet ni sreče - na parkingu sicer kakšen avto več, na vstopu pa že 2 navezi. Pa kaj je to za ena smer, a talajo bombone notri al kaj? Pot pod noge.. Velebitaška.. Spet spmini, že dolgo je tega, kar sem se v njej "vlačil" čez tisti "detajlič".. meni lepa smer, klasike imam rad.. no, tokrat je bil "detajlčič" moker.. še ena A0.. nič zato.. aja, še namig - če štantate pred tem "ta težkim" cugom na onih rdečih svedrih spodaj, se izognete visečemo "običajnemu" štantu pred to prečko - in glih s 60m štrikom pridete čez.. no, če glih koga zanima..
Ostane še nedelja.. nebojo oni naju j***. Na parkingu že ob 6.30 (ne, tudi vstopa nisva rabila plačati..). že cca 10 avtov.. pa ne, da ne bo kdo že noter.. letiva.. ni bilo treba.. bila sva prva.. uh, kakšno olajšanje (mislim, tole se zdaj meni bere, kot da sem neki friko, phe). Smer ok, dolga, le ocene.. jaz bom samo rekel, da sem ful ful dober.. 6b še nisem nikoli plezal.. neverjetno..
Ajde!
lp!
Marko
p.s. od naših - srečal sem Bisera z njegovo Vesno - ko sva midva s Sandijem abzajlala po Abzajl pisti je on plezal po Danaji navzgor - in torej ni sestopal po Danaji, kot Sloki/&Oča...
p.p.s. s Sandijem Vaupotičem (AO Kozjak) sva torej preplezala:
2.11. Dreaming the lost friend (6a A0), Karabore (5
3.11. Velebitaška (VI-/V+ A0)
4.11. Circus (6b 350m)
--------- Brez nič, ni nič. Oziroma je nič. No, no, ...
Uredil rencelj na 05-11-2007 14:28
Sem se tudi potepala po Paklenici, brez plezalnikov na nogah, v soboto in nedeljo, s prijateljem, ki se je želel prepričat "kako to izgleda" in po treh splezanih smereh (Severni greben - v soboto, Kanjonska in Bela rampa v nedelju) je bil navdušen nad tem športom in sem verjetno pridobila še enega člana AO Tam.
Vreme je bilo res ta pravo, v Severnem grebenu tri naveze pred nama, v nedeljo pa sva imela več sreče, v Kanjonski sva bila sama.
Pozdrav. Jožica
Bravo! Kar tko naprej.
V Vipavi smo pa imeli pravcati tabor. Bilo nas je enajst + dva z AO Kozjak. Malce smo plezali, zvečer obvezna osmica, zjutraj pa ponovno plezarija.
Sporočila: 34 Lokacija: Novo mesto Pridružen: 12.02.07
Oddan 07-11-2007 17:14
Pozdravljeni,
Po kampih v starigradu so konec prejsnjega tedna zacele kroziti govorice da je ao tam raspau... nikjer nobenega tamića. Doli sem na lastne oči videl g. Horvata in g. Renčlja - slednji je svojo damo v zeleni hiši dosti puščal samo z deco (ajaj, marko, tam majo tudi poštarje!)
Okej, burja je bla res še v petek; kar je po eni strani zmanjševalo veselje pri plezanju v stupu, po drugi strani pa neizmerno zbujalo potrebo po hranjenju, seksanju in spanju
moje poročilo:
četrtek: ker tunel sveti rok ni bil glih odprt, sva zavila v gospiču z avtoceste... Preluknjane bajte v naseljih brez duš, mimo osamljenih postojank unproforja čez Liko, še vedno minirano lepotico vojne in usode dveh narodov... v starigradu sma se dobila z vladotom in katjo pri dinkoti, ob slastnem rdečem vinu. Navalili so tudi plezalci iz še enega mariborskega odseka in domačega rdečega vina pri dinkoti smo naročli še več... Ovi pa resno nemajo meje, kaj si nor.
petek: danaja (zelo precenjena 5b, 100m) z mojo Vesno, ob spremljavi burje. g. Markota sploh nisem spoznal, ko je abzajlal mimo mene, tak je bil zamotan v cote. Kaka faca
sobota: pips (200m, 6a) z mojo Vesno. Malo gužve na vstopu; zanimiva smer, nižja ko je bla ocena cuga, bolj zajebano se mi je zdelo. Pri komandah so nama malo pomagali neki gorenjci iz druge strani kanjona No, doli sem še splezal svojo veliko željo, smer For Trudi; žlebi, lepenje, katarza...
nedelja: Juha (250m 6a+??) z mojo Vesno. Zelo lepa, fantastična smer (žlebi so zakon ) samo zelo pretiravajo z ocenami - po moje 5c največ, glede na ostale smeri v pakleniškem kanjonu. No, pol sma pa pobasala še starega pakleniškega tigra lukeca in - nazaj na dolenjsko.
Bravo vsem za vzpone! Marko, bravo za 6b... za Velebitaški imam jaz tudi en tip: ne vpenjati one gurtne pod lusko v detajlu, zaradi trenja (enkrat sem si povzročila neslutene probleme). Borut: strinjam se glede Juhe da je precenjena, pa tudi glede Pipsa, da se je treba za tisti 6a kar potrudit. Smer za ljubitelje kaminov!
Pridni, pridni....
Bom pa se jaz dodal svoj piskercek...
Dreaming the lost friend sem enega vrocega poletja plezal z Ivekom (Baumanom), nadaljevala sva po Juhi. Ocen sploh ne mors primerjat, ceprav naj bi obe bili 6a+... Kar se pa tice Velebitaske, lahko vpnes karkoli in stantas kjerkoli, un balkoncek (stant) na vrhu omenjenega cuga je the best!
Lep pozdrav vsem!
Luka
Biser, bravo za lepe vzpone! Kar se ocen tiče - se kar strinjam s tabo - dobro, mogoče se meni Danaja ni zdela "zelo precenjena", malo pa vseeno. Slovenska s PIPS-om je meni ful zakon - zame resna smer! Juha - se spet strinjam - tudi meni se zdi to "lahka smer" za takšno oceno..
Taisha napisal:
... Marko, bravo za 6b... za Velebitaški imam jaz tudi en tip: ne vpenjati one gurtne pod lusko v detajlu, zaradi trenja (enkrat sem si povzročila neslutene probleme). ...
Sicer hvala za čestitke - a kot sem napisal - jaz totih 6b ne jemljem nekak ful resno - he, ho, jaz sem ti zelo "stari tip" plezalca - ko je bila lestvica navzgor omejena na VI+, pa basta! Neglede na to, kaj torej plezam - je moja zgornja ocena VI+. Pa pika! (oz. klicaj..)
Hja, tisti dostop na lusko je res bolj triki - najboljše čim manj vpenjat..
juhi napisal:
...Dreaming the lost friend sem enega vrocega poletja plezal z Ivekom (Baumanom), nadaljevala sva po Juhi. ...
... Kar se pa tice Velebitaske, lahko vpnes karkoli in stantas kjerkoli, un balkoncek (stant) na vrhu omenjenega cuga je the best! ...
Lukej, to si malo zamešal, ane? Dreaming ti je nad parkingom - glej sliko
Ja, Velebitaška je meni res dobra smer .. sem obujal spomine.. recimo, ko proti koncu v tistih dolgih cugih lezeš "pod" klinom, ki ti "visi" nad glavo.. dober filing..
Lp!
Marko
rencelj je priložil/-a sliko:
O ja, sorry... Sem mal zamesal. Omenjeno smer bi si skor da moral zapomnit, ko pa sem jo potem se kar nekaj casa "sanjal".... V mraku sva izhod z soplezalcem iskala prek nekih bolecih radijatorjev...
Mislil pa sem Water song. Ta se odcepi oz. se kriza z centralnim kaminom in se loci levo pred kaminom... Tisti del se mi je zdel res velio tezji od juhe, ceprav je ista ocena... No, pa saj ni pomembno...
Fajn se mejte!
Luka
Sporočila: 34 Lokacija: Novo mesto Pridružen: 12.02.07
Oddan 11-11-2007 20:59
Marko, benti,
Po tvoji obrazni mimiki na sliki sodeč si dobil ta taežki raztežaj. Al pa je bla kriva ženina kuhinja? D
Kaj si nor, to ni dreaming the lost friend, to je nightmare of ao tam ... Luka (tadolejnski kozjačan) je plezal ta isto smer v petek, pa isto ni moga verjeti, da mu je blo v 6a+ tak zajebano.
Marko, čist ste me navdušli , moj naslednji projekt bo to! Bon proba še g. Laukota navdušiti , ka nede samo jadra pa na posle študira, porkaduš.
No smo pa danes bli dolenjčki v Vipavi - v pikapolonici in triptihu. Jebenti, v triptihu sem se lotil črnega petra - uradno 6a+... meni se je zdela zelo podcenjena, pa še navrtana ni do konca. Tak da sem bil prav presrečen, da sem jo zmogel na pogled .No, v pikapolonici pa sem poletel v detajlu modrega dirkača. No, je pa vsaj realen 6a+
He, ja, prav maš biser, res sem dobil "ta težki" raztežaj, tisto navpično zajedo.. Le - da na tej sliki to še nisem vedel.. Slika je namreč iz prvega (drugega?) štanta.. Zajeda - kao 6a+ - se mi je zdela težka - komaj sem se čez zbasal, kot prvi, po kompletih.. ehhh..
Lp!
Marko