Ne gre za kako smer s tem imenom...Gre za srecanja.
Letos sem ze dvakrat naletela.
Prvic, v Lepem Spicju, ko sem sla smucat Tumovo. Sledi so se zacele na prvem snegu na stezici, ene so bile en dan stare, na enem odseku pa cisto sveze, jutranje, v pomrznjenem snegu. Biti je moral zelo blizu, saj je mocno smrdelo po zivali. Sledi so bile potem skozi ves Ravni dol, do pod stene Spicja, kjer je kosmatinec zavil najprej v Tumovo, kake tretjino jo je pregazil (hvala medvedu, ker ni blo treba gazit, sem sla po njegovih, drugic pa lahko delas malo manjse korake), potem pa je iz neznanega razloga obrnil in zavil v drugo smuc.smer, Skrito diagonalo, kjer pa mu tudi ni bilo vsec in je potem imel tezave s sestopom-zavedla ga je Vrhovnikova prvenstvena varianta in je bluzil nad skokom...mam slike, ce koga zanima.
Drugic. To soboto pozno popoldne. Z Borcijem sva sla malo poplezat v Skrito plezalisce pod Krimom, ob planinski poti. Potem sva pustila ruzake pod skalo in sla se malo setat. Ko sva prisla nazaj in se malo vsedla na pot se je slisalo selestenje...srna, gams, sem rekla. Morda ptic. Malo sva posedela in se odpravila proti dolini, nakar se je ob steni navzgor pomikal srna, gams. Borci ga ni videl, in sem mu ga pokazala skozi listje, ker ga tudi sedaj ni videl, sva stopila par metrov nizje in cez veje sem mu zelele pokazati gamsa, ko zagledam medvedjo glavo! Edino kar sem spravila iz ust je blo: Borci, medved je! In me ni blo vec, cez enih deset minut sva se ustavila nizje in presrano gledala po gozdu navzgor. Borci je rekel, da ga je se malo pogledal in da je medo gledal v njega...Potem mi je priznal, da mi ni verjel ne za ptica, ne za srno, gamsa, kaj sele za medveda! Da itak pretiravam. Ko sva prisla do avta Borci ni nasel svoje bancne kartice. Edino kar je rekel je bilo: Ce je ni doma, jo raje preklicem, kot da grem se enkrat gor!
Baje je v Sloveniji 700 medvedov, ki so prisli k nam iz Bosne. Naj bi jih pa bilo le 100. Skladno z Direktivo EU so bila tudi pri nas prepovedana mrhovisca, kosmatincem pa primanjkuje hrane, zato se blizajo dolinam. Ta medo s Krima se nahaja slabih 200vm nad hisami in zivino, ki se pase. Verjetno je lacen, ceprav se ljudem umika. But! Never know. Life is like a box of chocolate!
Klop je dobil se enega zaveznika, zaradi katerega se bom velikih gozdov se bolj izogibal... Na Pohorju jih pa se menda ni, ne?
Namazite se z avtanom in si na ves glas prepevajte na dostopih!
Ciao
Luka
Hmmm..., se zamisliš. Prilepi kakšno fotko, če jo imaš. Upam, da niso napadalni, če jih ne izzivaš. Tista ruška medvedka pa bojda še vedno tava... glede na to, da je imela mladiča, mora biti nekje tudi samec in sorodstvo
Malo sem pobrskal po netu...
Na Pohorju medvedi so, kot je povedala ze Mojca... Ce pa koga zanima se kaj vec o "varnem" srecanju z medvedom, pa si lahko prebere tukaj...
Si predstavljas, da zihras in da prilomasti...ziher se tragicno konca za celo navezo, ce nimas grigrija (no, ceprav je po mnenju enih AI celo reverso samozatezen...), en se polomi, drugi verjetno nima te sanse...
Kar se pa tice kolenske tehnike na AO TAM. Kdo je ze izvorni oce tega sloga??? Naj me kdo spomni! Je pa res, da ko smo obcudovali nozice nas deklet v Pakli, je bilo vse v stilu...modro in podrajsano, se razume!
Kar se tice medvedov, mislim da ni paneike... Sam s tabo, Maja, ne smemo okol hodit. Ocitno jih privlacis...
Kolensko tehniko pa vem da zelo dobro obvlada Zampek in je po njej tudi znan. Vem pa tudi, da je Sloki enkrat "pustil" koleno v izstopni poci Pintarjeve v Lucken Dedcu.... Mogoce se bo on tega spomnil in nam zaupal kaksne zanimive podrobnosti!
Hvala Maja, da dajes pobudo za ozivitev foruma!
Lahko noc!
Luka
Maja pošilja nekaj fotk iz bližnjega srečanja. Ker je ta forum neprijazen za administracijo, fotke share-am na naslednjem naslovu: http://picasaweb.google.com/hribar.mojca/MajaMedved
P.S. z ikono povečevalnega stekla si jih lahko povečate
Uredil Taisha na 18-05-2007 12:08
Čuj Marko in seveda ostali ! Po moje ni to JETTTI Temveč HAJRO.Če slučajno ne veš,kdo je to...ti povem,da je to en strašen možic,ki živi v steni Ojstrice.Je pa tako hud,da ma makarone na cvirn zvezane,ko jih kuha... to pa zato,da mu ne-bi zarad strmine kiri s piskra ven pobegno.Vprašaj-te starejše alpiniste,če ne verjamete
LP Sloki