12.6. Spominska smer Srečka Rihterja (VI-, 300m), s Simonom Hrašovcem (Kozjak), primerna smer za vplezavanje v začetku sezone. Smer je na severni strani stene, dostop je kratek. Klinov je noter kar nekaj, prav pa pridejo tudi metulji. V enem dnevu se komot spleže 2 smeri, mi smo se raje odločili za sončenje na vrhu
8.6. sva z Očejem šla v Veliki Vrh na Jezerskem. Stena je prepredena s športnoplezalnimi smermi, kot je napisala Maja, gosto navrtano, primerno za tečajnike. Za isto oceno se po mojem mnenju moraš v Grazer Berglandu bolj potruditi. Stena je južna, zato je vroče, dostop 20 minut (če štartaš iz pravega parkirišča).
Sporočila: 34 Lokacija: Novo mesto Pridružen: 12.02.07
Oddan 18-07-2010 18:45
Sobota 17. 7., partner na vrvi Marjan Horvat. Kot prvo sva izbrala Spominsko Srečka Rihterja. v drugem cugu je bla kar hecna in ne ravno čvrsta petka, nič kaj lepi gibi, strukture skale pa omogočajo tudi malo peščenjakarskega varovanja. Namesto zadnjega cuga direktno ven čez previs sma pa šla po obvozu krušljive prečke in po razu na vrh. Da je blo 300m
Kot drugo sva splezala Smer po zajedi, ki ima v primerjavi s Srečkotovo res čvrsto skalo, plezanje je enakomerno in dosti bolj tekoče. Temu primerna je bila tudi količina navez v smeri. Rabiš samo gurtne in 2 manjša metulja. Drugače kot po skici
sva iz kamina zavila desno na štant in čez raz in na vrh. Opremljena varianta, lepše zgleda kot naložene prečke po levi. Prava smer za tečajnike
lp, B
link do fotk: http://picasaweb.google.si/borut.mauko/NadSitomGlava1772010?feat=directlink
Sporočila: 34 Lokacija: Novo mesto Pridružen: 12.02.07
Oddan 29-07-2010 13:57
S Figotom sva 30% izkoristila lep ponedeljek 26. 7. in namesto stebra revež splezala Trmaste kamine v severni steni Šitne glave. Lepa smer z detajlom čez razpoko v stropu. Vstop v najtežji raztežaj smeri zgleda malo odvratno, kršasto, a vseeno se najdejo stopki, ki kar zadovoljivo držijo . Je pa nadaljevanje cuga fantastično, zajeda z zanimivimi strukturami.
Potem sem jaz mel še željo it smer pastirja jozla, a se je Figo v znamenju grozečih apokaliptičnih nadlog (lakota, žeja, mraz, plitvi kumulusi nad mojstrovkami, itd...) odločil raje za kozla pri erjavčevi koči,