Novice Alpinistična šola Galerija Forum Naš AO Koristno / Uporabno Impresum 08. September 2010
Novice
Alpinistična šola
Galerija
Forum
Naš AO
Koristno / Uporabno
Impresum
Dolpotegi
Povezave
FAQ
Iskalnik
Prisotni uporabniki
Prisotni gostje: 1
Noben ni prisoten

Registrirani člani: 115
Najnovejši član: mAjc0
Forum
Najnovejša sporočila
Rablgrat Grazerberg...
Lienški Dlomiti
Don Quixote
Plezanje v hribih ju...
Gorenjska
Vroče teme
PLEZALNI DNEVI KR... [24]
Medved! [16]
Paklenica Oktober... [15]
Marčevska Pa... [10]
Grohat - odmevi.. [10]
Anketa
Pri plezanju mi je pomembno...

...smer, ki jo pležem, nekoliko manj soplezalec/-ka.

...soplezalec, s katerim pležem, nekoliko manj pa smer.

Za glasovanje se morati prijaviti.
AO TAM na Facebook

Facebook

firefox

Surfajte prijazno!
Surfajte s FireFox-om!

Snemi Firefox

Spletišče AO TAM je prirejeno za brskalnik Firefox.

Forum
AO PD TAM | Vzponi (in spusti) | Alpinistične ture
Avtor Nad Šitom glava
Taisha
Administrator

Uporabnikova prikazna slika

Sporočila: 73
Oddan 13-06-2010 10:32
12.6. Spominska smer Srečka Rihterja (VI-, 300m), s Simonom Hrašovcem (Kozjak), primerna smer za vplezavanje v začetku sezone. Smer je na severni strani stene, dostop je kratek. Klinov je noter kar nekaj, prav pa pridejo tudi metulji. V enem dnevu se komot spleže 2 smeri, mi smo se raje odločili za sončenje na vrhu smiley

8.6. sva z Očejem šla v Veliki Vrh na Jezerskem. Stena je prepredena s športnoplezalnimi smermi, kot je napisala Maja, gosto navrtano, primerno za tečajnike. Za isto oceno se po mojem mnenju moraš v Grazer Berglandu bolj potruditi. Stena je južna, zato je vroče, dostop 20 minut (če štartaš iz pravega parkirišča). smiley

Mojca
www.testiraj.se Pošlji privatno sporočilo
Avtor RE: Nad Šitom glava
Biser
Član

Sporočila: 34
Oddan 18-07-2010 18:45
Sobota 17. 7., partner na vrvi Marjan Horvat. Kot prvo sva izbrala Spominsko Srečka Rihterja. v drugem cugu je bla kar hecna in ne ravno čvrsta petka, nič kaj lepi gibi, strukture skale pa omogočajo tudi malo peščenjakarskega varovanja. Namesto zadnjega cuga direktno ven čez previs sma pa šla po obvozu krušljive prečke in po razu na vrh. Da je blo 300m smiley

Kot drugo sva splezala Smer po zajedi, ki ima v primerjavi s Srečkotovo res čvrsto skalo, plezanje je enakomerno in dosti bolj tekoče. Temu primerna je bila tudi količina navez v smeri. Rabiš samo gurtne in 2 manjša metulja. Drugače kot po skici
sva iz kamina zavila desno na štant in čez raz in na vrh. Opremljena varianta, lepše zgleda kot naložene prečke po levi. Prava smer za tečajnike smiley

lp, B

link do fotk: http://picasaweb.google.si/borut.mauko/NadSitomGlava1772010?feat=directlink
frykodroma@yahoo.com Pošlji privatno sporočilo
spetovar
Član

Sporočila: 14
Oddan 19-07-2010 08:34
Ja te bi pa morala kakega tečajnika zravn vzet ne smiley)
Pošlji privatno sporočilo
majran
Član

Sporočila: 2
Oddan 19-07-2010 11:57
kje pa so bili ta dan vsi ti tečajniki? :-))
spetovar
Član

Sporočila: 14
Oddan 21-07-2010 13:48
Emmm... Figota vprašaj smiley
Biser
Član

Sporočila: 34
Oddan 29-07-2010 13:57
S Figotom sva 30% izkoristila lep ponedeljek 26. 7. in namesto stebra revež splezala Trmaste kamine v severni steni Šitne glave. Lepa smer z detajlom čez razpoko v stropu. Vstop v najtežji raztežaj smeri zgleda malo odvratno, kršasto, a vseeno se najdejo stopki, ki kar zadovoljivo držijo smiley. Je pa nadaljevanje cuga fantastično, zajeda z zanimivimi strukturami.
Potem sem jaz mel še željo it smer pastirja jozla, a se je Figo v znamenju grozečih apokaliptičnih nadlog (lakota, žeja, mraz, plitvi kumulusi nad mojstrovkami, itd...) odločil raje za kozla pri erjavčevi koči, smiley smiley
frykodroma@yahoo.com Pošlji privatno sporočilo

Prijava
Uporabnik

Geslo

Niste še član?
Kliknite tukaj da se registrirate.

Ste pozabili vaše geslo?
Oddajte prošnjo tukaj.
Vreme

2. dnevna napoved
15. dnevna napoved
Napovednik

Planinski izlet v Visoke ture
Ponovno se bomo podali v visokogorje. Tokrat nas bo pot 24. in 25. julija 2010 ponesla na Oberwalder hutte in na Johannisberg (3360m). Več informacij: tukaj.

Sponzorji
Geberit d.o.o.
Trgovina Pohodnik
Univet d.o.o.
ALP-VRH d.o.o.
T.E.R.R.A. ŠPORT