Pozdravljeni!
Menda bo celo slo skos! Po tem, ko smo odpravo ze skoraj odpovedali, so se razmere vsaj malo pomirile. Zaradi krize v Kirgiziji, je nas plan B sedaj Mustagh Ata. S tem se bomo izognili žariščem nasilja na jugu. S sabo bom imel smucke, pa da vidimo kako bo slo... Nekaj ažurnih inf. z odprave lahko dobite na strani www.piklenin.com
Lep pozdrav vsem!
Ojej, sem ze en teden doma... In ce povem po pravici, me prasica, zapakirana, se zmeraj caka, da jo razpakiram. Sploh ne pridem zraven...
Sedaj po tednu dni, ko sem ze malo prespal vse skupaj, na odpravo gledam zelo z veseljem. Naj pomembneje je, da sem domov prisel zdrav (z vsemi prsti). Glede na to, da nam je pred odpravo bilo jasno, da imamo za Mustagh Ato premalo casa in da smo precej hitri (sezona za vrh se sele zacenja), smo imeli blazno sreco z vremenom in zdravjem. Sam sem prej precej obzaloval zadnjih 50m (manj kot 5m v visino), sedaj pa mi je ze vseeno. Pod, ali bolje receno pred vrhom me je zajel oblak (rahel sneg), pocutil sem se bedno, do vrha me je locilo 15 min ravnine. Smuci bi moral nesti tudi nazaj do prelomnice kjer sem bil in odlocil sem se za spust. Smucal sem isti dan do snezne meje na cca. 4900m.
Kaj vec o tem in se marsicem, bom napisal v porocilu. Ko nalozim slike na racunalnik in jih uredim, pa se oglasim na ferajnu.
Hvala za cestitke in dobre misli.
Luka